Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, dupa o discutie cu membrii Comisiei de invatamant din Senat, ca doreste ca, printr-un amendament, sa se introduca in legea educatiei optiunea bacalaureatului profesional.

Potrivit ministrului, bacalaureatul profesional are comun cu bacalaureatul national probele de competenta, apoi cei care opteaza pentru aceasta varianta trebuie sa sustina un proiect, o proba practica si un examen scris la educatia antreprenoriala, care este comuna tuturor liceenilor, relateaza stirileprotv.ro.

"Bacalaureatul profesional, nu da drept de acces pe invatamantul superior, dar da drept pe piata muncii", a spus ministrul Educatiei, precizand ca acest bacalaureat profesional ramane la optiunea elevului si a parintilor.

Ministrul Educatiei a aratat in comisia senatoriala ca, timp de doi ani, bacalaureatul a adus doar rezultate slabe, astfel ca, pentru cei care merg pe piata muncii s-a decis sa se gandeasca o formula prin care acesti elevi sa finalizeze liceul si sa mearga pe piata muncii.

"Pe masa comisiei se afla ordonanta pentru modificarea bacalaureatului de anul trecut, care a produs deja efecte. Ar fi foarte usor de introdus un amendament care presupune doar acest bacalaureat profesional", a spus Andronescu.

Andronescu: Pentru foarte multi, scoala nu mai este un obiectiv


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.