Georgeta Barbalata, judecator la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), a fost suspendata din functie, luni, de catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luata in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM.

"Sesizarea initiala, in cauza in care se efectueaza cercetari fata de doamna judecator, a fost formulata de Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei", se mai arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de CSM.

In 21 august, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii respinsese solicitarea Inspectiei Judiciare de suspendare din functie a judecatoarei Georgeta Barbalata, pana la finalizarea verificarilor privind buna reputatie profesionala.

Georgeta Barbalata a demisionat in 27 iulie din functia de purtator de cuvant al ICCJ, dupa ce procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul ei pentru favorizarea infractorului, fiind acuzata ca l-a avertizat pe fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Ilfov Mihai Vlad ca-i va fi perchezitionata locuinta.

Citeste si: Judecatoare ICCJ, urmarita penal in dosarul procurorilor CSM


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.