Bacalaureatul a fost promovat, in sesiunea de toamna, de 24,27% dintre cei 85.117 candidati care au participat la examen, peste 14.000 de absolventi inscrisi initial renuntand sa mai sustina probele.

Cel mai mare procent de promovare a fost inregistrat in judetul Giurgiu, 50,22%, iar cel mai mic, in Ilfov, doar 10,21%, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca rezultatele din aceasta sesiune, potrivit carora au promovat 20.662 de candidati, sunt mult mai slabe decat cele de la sesiunea din vara.

Peste 99.400 de candidati s-au inscris pentru a sustine examenul in sesiunea de toamna, insa aproximativ 14% dintre ei au renuntat si nu s-au prezentat sa dea probele, potrivit Ministerului Educatiei.

"Procentul celor care se prezinta la acest examen scade in fiecare an", a subliniat Andronescu.

Duminica, pana la ora 20.00, vor putea fi depuse contestatiile, rezultatele finale urmand sa fie afisate in 5 septembrie.

Anul trecut, tot in sesiunea de toamna, promovabilitatea la nivel national a fost de 16,8%, dupa solutionarea contestatiilor.

Anul acesta, in prima sesiune a examenului de bacalaureat, au promovat 44,41% dintre candidati.

Tot ministrul Educatiei a spus, sambata, ca bacalaureatul de anul viitor, probabil, va fi diferentiat, iar liceenii care nu vor sa urmeze o facultate, ci doresc sa intre pe piata muncii, pot da bacalaureatul profesional, care va fi o noua forma de finalizare a studiilor liceale.
Andronescu a afirmat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu mai multi directori de scoala, precum si cu reprezentanti ai inspectoratelor, s-a ajuns la concluzia ca trebuie introdusa o noua forma de finalizare a studiilor liceale.

"Se contureaza ideea unui bacalaureat profesional. Acest lucru inseamna ca vom avea bacalaureatul national, pe care-l si avem acum, cu aceleasi probe, cu acelasi continut, iar bacalaureatul profesional sa-l gandim ca o forma de finalizare pentru cei care nu tintesc invatamantul superior, dar vor sa mearga in productie. In felul acesta, prin bacalaureatul profesional, le dam o certificare a capacitatilor lor profesionale", a spus ministrul Educatiei, dupa sedinta de guvern.

Citeste si:
Candidații propuși la CCR vor fi audiați în Comisia juridică
Candidații propuși la CCR vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.