Premierul Victor Ponta a convocat, duminica dupa-amiaza, la Guvern, o celula de criza formata din ministrii Internelor, Afacerilor Externe, Sanatatii si secretarul de stat Raed Arafat, urmare a accidentului din Franta in care a fost implicat un autocar in care se aflau cetateni romani. 

[UPDATE] Ponta:O persoana a decedat, 12 sunt in stare grava si 30 au leziuni, in urma accidentului din Franta

Un copil a decedat, 12 persoane sunt in stare grava, 30 de persoane sunt internate cu leziuni care nu pun viata in pericol, iar 7 persoane nu au necesitat interventii medicale, in urma accidentului in care a fost implicat un autocar romanesc in Franta, a anuntat, duminica, premierul Victor Ponta.

El a precizat ca pasagerii raniti sunt internati in 6 spitale din regiunea in care s-a produs accidentul.

"Este vorba despre un autocar care efectua o cursa de linie, o cursa obisnuita, cu cetateni romani care veneau din Spania si se indreptau catre Romania. Nu e vorba, cel putin din datele pe care noi le avem, de ceea ce s-a comunicat initial, de un grup de copii. Era vorba de parinti, unii dintre ei insotiti de copii", a spus Ponta.

El a afirmat ca in afara anchetei demarate de autoritatile franceze, autoritatile romane vor analiza imprejurarile si conditiile tehnice care au dus la producerea accidentului.

"Ministrul de Interne m-a informat despre faptul ca, de azi, au inceput verificarile referitoare la respectarea conditiilor legale in care s-a efectuat acest transport de persoane, firmele care au fost implicate, evident respectarea conditiilor tehnice, si, in colaborare cu autoritatile din Franta, urmeaza sa stabilim in cel mai scurt timp ce a stat la baza producerii acestui accident, eventuale vinovatii, si mai ales masuri de luat imediat pentru a se evita pe cat posibil asemenea incidente in viitor", a mai spus premierul.

"Avand in vedere gravul accident de circulatie inregistrat in aceasta dimineata in Franta, in care au fost implicati mai multi cetateni romani, primul-ministru Victor Ponta a cerut autoritatilor centrale si locale sa se mobilizeze de urgenta si sa se implice in rezolvarea acestei situatii de criza, pentru a veni atat in sprijinul victimelor dar si in sprijinul familiilor acestora", se arata intr-un comunicat al Guvernului, remis agentiei MEDIAFAX.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Conform sursei citate, la ora 17.00 primul ministru Victor Ponta a convocat la Guvern "o celula de criza" formata din ministrul de Interne, Mircea Dusa, ministrul de Externe, Titus Corlatean, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, si secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat.

Citeste si: Franta: Un autocar care transporta romani s-a rasturnat. 20 de persoane, in stare grava


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.