Promovabilitatea la sesiunea de toamna a bacalaureatului desfasurata in Capitala a fost de 18,52%, aproape egala cu cea de anul trecut (17,82%), au precizat duminica, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), dupa centralizarea rezultatelor. 

In Capitala, la aceasta sesiune a bacalaureatului au participat peste 11.000 de candidati, 57 dintre acestia fiind eliminati din examen, pentru tentative de frauda, au mai precizat sursele citate.

Tot duminica vor putea fi depuse contestatiile, in intervalul 16.00 - 20.00, rezultatele finale urmand sa fie afisate in 5 septembrie.

In 2011, la sesiunea din toamna, promovabilitatea in Capitala a crescut la 19,36% dupa solutionarea contestatiilor, potrivit ISMB.

Anul trecut, tot in sesiunea de toamna, promovabilitatea la nivel national a fost de 16,8%.

Potrivit Ministerului Educatiei, numarul total de candidati care s-au inscris pentru sustinerea examenului de bacalaureat in sesiunea august-septembrie 2012 este de 99.111.

Anul acesta, in prima sesiune a examenului de bacalaureat, au promovat 44,41% dintre candidati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.