Mai putin de un sfert din cei peste 2.600 de candidati inscrisi la sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat au promovat, in judetul Mures, cu aproximativ un procent mai scazut fata de sesiunea similara a anului trecut, contestatiile putand fi depuse duminica dupa-amiaza.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct, presedintele comisiei judetene de bacalaureat, Illes Ildiko, la nivelul judetului Mures s-au inscris la sesiunea din toamna un numar de 2.643 de candidati, transmite MEDIAFAX.

Dintre acestia, 2.293 au fost prezenti, in timpul examenului fiind eliminati sase dintre ei - patru la proba scrisa de Limba si literatura romana si doi la ultima proba, la alegere.

Dupa sustinerea examenului, doar un numar de 549 de candidati au fost declarati admisi, ceea ce inseamna ca mai putin de un sfert dintre cei inscrisi la aceasta sesiune.

"Numarul candidatilor respinsi este de 1.738, fiind declarati admisi 549 de candidati, ceea ce face ca promovabilitatea sa fie de 23,94 la suta, inainte de contestatii. Contestatiile se pot depune duminica, intre orele 16.00 si 20.00 la centrele de examen, dupa care vor fi trimise in alt judet la corectat, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale", a spus Illes.

Aceasta a aratat ca nu poate face public judetul in care vor fi trimise eventualele lucrari care vor fi contestate in judet, aratand ca si judetul Mures va fi centru de corectare, pentru lucrarile contestate din alte doua judete.

Anul trecut, promovabilitatea la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat a fost de 24,85 la suta, cand doar 628 de elevi din cei 2.527 care s-au prezentat la examen au reusit sa promoveze, in prima faza, inregistrandu-se si 319 elevi care nu s-au prezentat si 13 eliminati din examen. Din cele 494 de contestatii inregistrate dupa afisarea rezultatelor 183 au fost admise, restul de 311 fiind respinse. In urma acestor rezultate, procentul de promovabilitate la sesiunea de toamna a examenului a crescut cu 0,75.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.