Un numar de 56 de candidati au fost eliminati din examen ca urmare a unor tentative de frauda, vineri, la ultima proba a bacalaureatului din sesiunea de toamna, cea la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, potrivit datelor centralizate de MECTS.

La proba s-au prezentat 41.661 de candidati din totalul celor 51.234 inscrisi, peste jumatate dintre ei optand sa dea examen la biologie, precizeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), citat de MEDIAFAX.

Elevii eliminati au fost prinsi utilizand telefoane mobile, dispozitive auditive sau materiale auxiliare nepermise, conform sursei citate.

Duminica, 2 septembrie, pana la ora 16.00, vor fi afisate primele rezultate si vor fi depuse contestatiile, in intervalul 16.00 - 20.00.

Rezultatele finale vor fi afisate in 5 septembrie.

Potrivit Ministerului Educatiei, numarul total de candidati care s-au inscris pentru sustinerea examenului de bacalaureat in sesiunea august-septembrie este de 99.111.

Promovabilitatea la sesiunea din toamna a bacalaureatului din 2011 a fost de 16,8%.

Anul acesta, la prima sesiune a examenului de bacalaureat, au promovat 44,41% dintre candidati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.