Alti 64 de taximetristi au fost sanctionati contraventional dupa noi controale efectuate vineri, timp de patru ore, in zona Aeroportului Otopeni, de catre politistii rutieri din cadrul IPJ Ilfov si cei ai Serviciului de Politie Transporturi Aeriene, impreuna cu specialisti de la Registrul Auto Roman.

Potrivit MEDIAFAX, intre orele 11.00 si 15.00, au fost controlate 122 de autoturisme, pe traseele dinspre si catre aeroport, precum si in zonele de debarcare si de preluare a pasagerilor, precizeaza Politia Romana.

Potrivit sursei citate, politistii au aplicat 64 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 11.740 lei, dintre care sapte la Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, 56 pentru incalcarea prevederilor OUG195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si una la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

De asemenea, au fost retinute 14 certificate de inmatriculare.

Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare, potrivit Politiei Romane.

Premierul Ponta le-a spus, sambata, ministrilor Internelor si Transporturilor, Mircea Dusa si Ovidiu Silaghi, ca regreta ca se iau masuri de securitate numai dupa ce se petrec tragedii cum a fost cea de la Aeroportul Otopeni si a precizat ca procurorii ar trebui sa prinda criminalii "mai din timp".

"Domnul ministru de Interne, domnul ministru al Transporturilor, imi pare rau ca ajungem sa luam masuri numai cand apare o tragedie cum a fost cea cu Aeroportul Otopeni. Sunt convins ca procurorii isi vor face datoria si ii vor gasi mai din timp pe criminali, nu dupa ce comit a nu stiu cata crima, dar va rog sa invatam chiar si acum, in al treisprezecelea ceas, ce e de facut pentru ca, pe cat posibil, sa preintimpinam asemenea evenimente si intradevar, nu doar in Aeroportul Otopeni, ci si in gari, si in alte aeroporturi", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.