Aeroporturile si garile mari vor fi patrulate permanent de echipe mixte, formate din politisti si jandarmi, care, alaturi de restul structurilor cu atributii de paza, vor supraveghea inclusiv activitatea taximetristilor din zona.

Potrivit MEDIAFAX, echipe mixte patruleaza deja, incepand de joi, pe Aeroportul "Henri Coanda", urmand ca aceasta masura suplimentara de securitate sa fie extinsa la toate aeroporturile civile din tara si in garile cu flux mare de pasageri, inclusiv in Gara de Nord din Bucuresti.

Potrivit lui Doru Dumitrescu, subsecretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), patrulele vor lucra in trei schimburi si vor avea in vedere, in principal, taximetristii fara autorizatie si carausii care agaseaza calatorii.

In plus, pentru intarirea pazei in aeroporturi, vor fi extinse si competentele politistilor de frontiera, a mai spus oficialul MAI, dupa o intalnire desfasurata la Ministerul Transporturilor, la care s-a discutat despre imbunatatirea masurilor privind siguranta pasagerilor si implementarea unor masuri eficiente pentru prevenirea savarsirii infractiunilor la Aeroportul "Hneri Coanda".

Masurile exceptionale vin la doua saptamani dupa ce o japoneza de 20 de ani a fost acostata in Aeroportul "Henri Coanda", urcata intr-un taxi si dusa pana la marginea unei paduri din Corbeanca, unde a fost talharit si ucisa.

Taxiurile "pirat" de la Otopeni ar putea fi identificate cu ajutorul unui soft special

Taxiurile neautorizate ar putea fi identificate, imediat dupa ce intra in incinta Aeroportului "Henri Coanda", cu ajutorul unui soft special, potrivit unei propuneri anuntate vineri de seful Directiei Rutiere din IGPR, comisarul sef Lucian Dinita.

Seful Directiei Rutiere a explicat ca acest soft ar trebui sa contina o baza de date cu numerele tuturor taxiurilor autorizate. In momentul in care in aeroport ar intra un taxi neautorizat, softul va genera, pe monitoarele camerelor de luat de vederi, un anunt de alerta. Astfel, a explicat Dininta, asa-zisii taximetristi "pirat" ar urma sa dispara din curtea aeroportului.

Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

In acelasi timp, exista o propunere ca in Legea Taximetriei sa fie introdus un un articol de lege prin care, pe langa amenzi, taximetristii care lucreaza fara autorizatie sa ramana, pentru sase luni, si fara placutele de inmatriculare.

"Legislatia se pare ca este blanda in acest domeniu si avem in vedere sa efectuam propuneri si modificari legislative pentru a interveni mult mai drastic", a explicat Valentin Preda, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, dupa o intalnire desfasurata la Ministerul Transporturilor, la care s-a discutat despre imbunatatirea masurilor privind siguranta pasagerilor si implementarea unor masuri eficiente pentru prevenirea savarsirii infractiunilor la Aeroportul "Hneri Coanda".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.