La capatul unei sedinte maraton a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, s-a aprobat autostrada suspendata si Planul Integrat de Dezvoltare Urbana.

Indicatorii tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru autostrada suspendata propusa de primarul general Sorin Oprescu au fost aprobati, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), valoarea totala a investitiei fiind estimata la peste 1,5 miliarde de euro, relateaza MEDIAFAX.

Proiectul de hotarare referitor la autostrada a fost aprobat cu 29 de voturi pentru si 16 impotriva. Valoarea estimata a investitiei este de 6,83 miliarde lei, din care aproape 58 de milioane reprezinta cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, ca in cadrul parteneriatului public-privat pentru materializarea acestui proiect ar putea fi cooptati investitori din China, SUA, Rusia si Coreea de Sud.

Cat platim pentru autostrada suspendata din Bucuresti: 101 milioane euro/km

Intrebat cand ar trebui sa inceapa lucrarile la autostrada suspendata, primarul general a raspuns: "Ieri. Proiectul a fost respins de sapte ori (pana joi - n.r.)".

In aceeasi sedinta, consiliul a aprobat Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU ) "Zona Centrala" - care cuprinde 48 de proiecte de investitii in Capitala, in valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.

PIDU, care a fost lansat de Primaria Capitalei in septembrie 2011, dupa un an si jumatate de studii, prevede, printre altele, revitalizarea centrului orasului, crearea unui brand pentru turisti si investitori, poduri pietonale peste Dambovita si transport alternativ.

Imprumutul de 800 de milioane de euro pentru Primaria Capitalei, destinat restructurarii unei datorii de 500 de milioane de euro si contractarii de noi credite, a fost respins din nou de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in sedinta de joi, prima de dupa alegerile locale din iunie.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Proiectul de hotarare referitor la acest imprumut a fost respins cu 24 de voturi pentru, 16 impotriva si o abtinere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.