Un raport al organizatiei Student Romania Curata arata ca universitatile prefera sa ascunda informatiile despre studentii acuzati de plagiat, decat sa riste sa le fie lezata imaginea.

Potrivit romanialibera.ro, din 50 de unversitati de stat carora le-au fost solicitate informatii despre plagiat, in baza legii 544/2001 privind accesul liber la informatii publice, doar patru au raspuns.

"Am vrut sa vedem ce-au facut in ultimul an comisiile de etica din fiecare universitate. Cate cazuri au investigat? Ce sanctiuni au luat? Am trimis cereri de informatii la 50 de universitati de stat. In afara de patru, toate au refuzat sa raspunda", sustin reprezentantii organizatiei.

Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj este una din cele patru institutii care au raspuns cererii. Reprezentantii universitatii sustin ca s-au confruntat doar cu un singur caz de plagiat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.