Problema taxiurilor din aeroport afecteaza, in primul rand, imaginea Romaniei, argumenteaza turoperatorii.

Evenimente precum racolarea din aeroport a studentei japoneze si uciderea ei degradeaza imaginea turismului romanesc si ar putea fi evitate daca taximetristii ar fi verificati si monitorizati atent de politie si daca aeroportul ar fi legat de oras printr-o linie de metrou, afirma turoperatorii.

"Este normal, daca dai de un brunet burtos, nebarbierit, care miroase a transpiratie, care te agreseaza si iti ia bagajul din mana, desi tu nu vrei. Te urca in cine stie ce masina, nu are tarif, iar cand ajungi la destinatie este in stare sa-ti puna cutitul la gat daca nu ii dai 50 sau 100 de euro", a declarat pentru MEDIAFAX Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45.

Aeroportul Otopeni, pe locul 58 in Europa dupa numarul de pasageri

Simion Giurca, seful Biroului de turism al Romaniei la Viena, spune ca problema sigurantei turistilor este una primordiala, pentru ca are un impact deosebit asupra atractivitatii si imaginii brandului turistic national.

El afirma ca informatiile legate de transfer pana in orasar trebui sa fie disponibile in 3-4 limbi de circulatie. De asemenea, ar trebui facuta o monitorizare "severa" a firmelor si personalului taximetrelor care deservesc strainii, atat in holul de sosiri, cat si pe platforma exterioara a aeroportului.

Radu Enache, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), crede ca multe dintre problemele pe care le intampina turistii atunci cand ajung cu avionul in Romania s-ar putea rezolva daca s-ar face o linie de metrou care sa uneasca centrul Bucurestiului cu aeroportul.

"Majoritatea aeroporturilor civilizate au metrou. Altfel, stai la mana tuturor taximetristilor", a spus el.

2017 - Anul cand vom putea merge la aeroport cu metroul?

Pe data de 15 august, in jurul orei 20.30, un tanar de 26 de ani (Vlad Nicolae) a abordat o studenta japoneza, in varsta de 20 de ani, in incinta Aeroportului "Henri Coanda", oferindu-si ajutorul pentru a-i gasi un taxi.

Citeste si:
O autospecială de pompieri s-a răsturnat pe platforma Aeroportului...
O autospecială de pompieri...

Vlad Nicolae a urcat impreuna cu tanara in taxi, insa cei doi au coborat dupa parcurgerea unei distante scurte, intr-o zona in care drumul este marginit, de ambele parti, de padure. Vlad Nicolae si tanara au fost observati in acel loc de catre soferul taxiului dupa aproximativ doua minute, la marginea soselei, insa pe celalalt sens de mers.

Doua zile mai tarziu, in acelasi loc a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze si prezentand urme de violenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.