Duminica s-a incheiat Olimpiada Internationala de Geografie desfasurata la Koln, Germania, unde Romania a obtinut locul 1 in Europa si locul 2 in lume.

Cei patru participanti la Olimpiada, au obtinut doua medalii de aur, una de argint si una de bronz, potrivit jurnalul.ro.

Studentii romani au excelat la Olimpiada Internationala de Matematica

Falticeneanul Contantin Popa, absolvent al Colegiului National „Nicu Gane”, promotia 2012, a obtinut medalia de aur a Olimpiadei. Ceilalti premianti ai Romaniei sunt: Stefania Ursica – aur, Miruna Andreea Gaman – argint, Traian Tomenco – bronz.

Competitia a cuprins trei probe: un test scris, un test multimedia si o proba practica. Programul olimpiadei a mai cuprins si prezentari de postari geografice si doua excursii in regiunile Ruhr si Rhine, conform olimpiade.ro.

In cursul zilei de luni, olimpicii se intorc in Romania.

Nu e prima data cand obtinem astfel de rezultate la aceasta olimpiada. In 2010, la Taipei, (pana anul acesta olimpiada era bienala) trei dintre participanti au obtinut doua medalii de aur (locul I si III in lume) si o medalie de bronz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.