Institutul Cultural Roman (ICR) transmite intr-un comunicat ca activitatea sa a fost blocata de reducerea bugetului cu peste 30%, in timp ce premierul dezinformeaza cu privire la la dimensiunea bugetului ICR.

In urma rectificarii bugetare operate joi de Guvernul Romaniei, bugetul Institutului Cultural Roman a fost redus cu 14.560.000 lei, de la 43 000 000 lei, ajungand astfel la 28.440.000 de lei. Scaderea are loc in conditiile in care ICR are angajamente legale in valoare de 29.000.000 de lei, se precizeaza in comunicat.

"O reducere de aceasta dimensiune a bugetului ICR blocheaza activitatea institutului, compromite parteneriatele aflate deja in derulare si afecteaza credibilitatea institutiei, construita cu un efort deosebit incepand cu 2005. Consecintele unei asemenea reduceri au fost expuse de conducerea ICR in cadrul unei intalniri cu ministrul Finantelor Publice, domnul Florin Georgescu, desfasurate la inceputul acestei luni. In pofida asigurarilor primite, reducerea de peste 30% a fost operata in sedinta Guvernului din data de 23 august 2012", spun reprezentantii ICR, potrivit MEDIAFAX.

Totodata, reprezentantii ICR arata ca prim-ministrul Victor Ponta dezinformeaza cu privire la bugetul ICR.

"Dezinformarile din ultima perioada indreptate impotriva Institutului Cultural Roman au inclus si afirmatii false referitoare la dimensiunea bugetului ICR. Acestea au continuat, in mod regretabil, in pofida precizarilor transmise de ICR si a faptului ca datele in cauza sunt publice si pot fi verificate cu usurinta. Cea mai recenta declaratie din aceasta serie ii apartine domnului prim-ministru Victor Ponta (emisiunea 'Sinteza zilei' Antena 3, 22 august): '(...) stiti ca, practic, ICR are un buget mai mare decat Ministerul Culturii' - afirmatie reprodusa si pe site-ul Guvernului", se spune in comunicatul ICR


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.