Cercetarile arheologice de pe traseul viitoarei autostrazi Sibiu-Nadlac au scos la iveala o descoperire de o valoare istorica uriasa. 

Conform incomemagazine.ro, arheologii au descoperit primul oras din Transilvania, asezarea neolitica Turdas.

Sabin Luca, directorul Muzeului National Brukenthal din Sibiu, sustine ca orasul "dateaza de dinainte de piramide". Mai mult de atat, Luca a oferit si argumente in favoarea afirmatiei ca Turdas ar fi primul oras din Transilvania.

"De ce spun ca e primul oras din Transilvania, ca sa nu spun cel putin din sud - estul Europei: pentru ca am descoperit un sistem de fortificatie, de imprejmuire, compus din 11 palisade si santuri succesive, pe o profuzime de 200 de metri. Am descoperit doua porti de intrare in sistemul de fortificatie, cu turnuri, totul din lemn. Acest sistem, de o asa de mare dimensiune, nu s-a putut cerceta in Europa fiindca costa foarte mult. Am surprins aceste palisade, santuri, turnuri, care ocroteau un nucleu care, din punctul meu de vedere, in stadiul initial avea cam 100 de hectare imprejmuit", a declarat Sabin Luca, potrivit incomemagazine.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.