Curtea Constitutionala a Romaniei cere autoritatilor si mass media stoparea denigrarii institutiei.

Judecatorii Curtii Constitutionale au facut un apel la autoritatile publice prevazute in Titlul III al Constitutiei – Parlament, Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, Administratia publica centrala, Administratia publica locala, Autoritatea judecatoreasca, pentru a lua masuri de oprire a actiunilor defaimatoare la adresa Curtii Constitutionale.

"Aceste actiuni, carora li se adauga, in ultima perioada, actele denigratoare la adresa unora dintre judecatorii Curtii Constitutionale, carora li se contesta moralitatea, integritatea, pregatirea profesionala, produc grave prejudicii de imagine Curtii Constitutionale si tind la decredibilizarea sa, punand sub semnul indoielii deciziile pe care Curtea le-a pronuntat", se arata in comunicatul CCR, citat de realitatea.net.

Magistratii mai precizeaza ca prin aceste actiuni defaimatoare se aduce atingere dispozitiilor art.147 alin.4 din Constitutie, potrivit carora deciziile Curtii Constitutionale sunt general obligatorii. De asemenea, se incalca normele democratice si principiile statului de drept, cu consecinte grave asupra stabilitatii institutionale in Romania si asupra imaginii internationale a tarii, astfel cum o subliniaza si Raportul Comisiei Europene catre Parlamentul European si Consiliu.

Victor Ponta ataca: Curtea Constitutionala a luat o decizie politica

"Avand in vedere recomandarile specifice urgente cuprinse in acest Raport, nevoia de stabilitate institutionala a Romaniei, atat in plan intern cat si international, pentru a evita continuarea deteriorarii imaginii tarii si constatarea de catre organismele europene a neindeplinirii obligatiilor pe care Romania le are in calitate de stat membru al Uniunii Europene, Plenul Curtii Constitutionale cere tuturor autoritatilor publice luarea de masuri pentru respectarea statutului Curtii Constitutionale si a statutului membrilor acesteia", se precizeaza in comunicat.

Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei in urmatoarea componenta: Augustin Zegrean, presedintele Curtii; Aspazia Cojocaru; Acsinte Gaspar; Petre Lazaroiu; Mircea-Stefan Minea; Iulia Antoanella Motoc; Ion Predescu; Puskas Valentin Zoltan; Tudorel Toader – judecatori.

Corlatean: Judecatorii CCR s-au prejudiciat singuri

Citeste si:
Elena Udrea a cerut rejudecarea întregului caz în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a cerut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.