Social 23 August 2012 11:26
Un avion de tip IAR 99 "Soim" s-a prabusit in timpul unei misiuni de antrenament.

[UPDATE] MApN: Pilotul mort in accidentul aviatic avea 900 de ore de zbor

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apararii Nationale, pilotul aeronavei IAR 99 Soim prabusita joi dimineata langa Craiova, comandorul Aurelian Cojocaru, a decedat, iar instructorul, locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana, a fost ranit.

Comandorul Cojocaru era seful Sectiei piloti incercare, navigatie si meteorologie si avea 900 de ore de zbor pe acest tip de aeronava. El avea 48 de ani, era casatorit si avea un copil.

Locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana are 35 de ani, este instructor si pilot de incercare si are peste 700 de ore de zbor pe acest tip de aeronava. El este casatorit si are un copil.

Acest tip de aeronava a fost oprit de la zbor, conform procedurilor, pana la obtinerea unor date preliminare care sa elucideze cauzele producerii accidentului, mai precizeaza MApN.

"Nu stiu ce s-a putut intampla, de ce nu s-au catapultat amandoi. Probabil ca cel care a ramas a vrut sa redreseze avionul. Doar ancheta va putea stabili care sunt cauzele acestui accident aviatic", a declarat comandorul Florea Draghici.

In avion se aflau doi piloti. Unul dintre ei a murit la contactul cu solul, iar celalalt a reusit sa se catapulteze, relateaza realitatea.net.
Pilotul avionului militar prabusit la Craiova a murit, o alta persoana s-a catapultat si se afla in stare grava.

Avionul s-a prabusit la putin timp de la decolare, in jurul orei 10:30, la o distanta de aproximativ doi kilometri de aeroportul Craiova, intr-o zona cu case.

In momentul impactului, aparatul de zbor a luat foc, iar flacarile s-au raspandit la vegetatia din apropiere. Incendiul a fost insa stins, dupa ce s-a intervenit cu trei echipaje de pompieri, a declarat la Realitatea TV Adrian Butoi, reprezentant ISU Dolj.

Citeste si:
Ce e bine să știi dacă vrei să te muți în Craiova
Ce e bine să știi dacă vrei...

La fata locului se afla mai multe echipaje ale ISU, SMURD si Jandarmeriei.

Aparatul IAR 99 Soim este produs de Avioane Craiova SA, fiind folosit in principal pentru antrenamente, putand asigura si misiuni de atac la sol, precum si misiuni de recunoastere, conform MEDIAFAX.

Citeste si:
Tavanul unui restaurant din Brăila a căzut în toiul nopții. Panică...
Tavanul unui restaurant din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.