Magistratii Tribunalului Bucuresti ar fi trebuit sa se pronunte luni in dosarul Rompetrol, in care omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis in judecata.

[UPDATE] Decizia a fost amanata pana pe 28 august

Tribunalul Bucuresti a amanat, luni, pentru 28 august decizia in dosarul Rompetrol, in care sunt acuzate 12 persoane, intre care Dinu Patriciu, Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis si Gabriela Anghelache.

La ultimul termen al procesului din 18 iulie, procurorul de sedinta a cerut judecatorilor condamnarea lui Dinu Patriciu la o pedeapsa orientata spre maximul prevazut de lege, respectiv 20 de ani de inchisoare, scrie hotnews.ro.

De asemenea, reprezentantul Parchetului a cerut ca prin decizia ce va fi pronuntata judecatorii sa-l oblige pe Alexandru Bucsa sa plateasca, in solidar cu Dinu Patriciu, suma de 85 de milioane de dolari Ministerului Finantelor Publice.

Procesul Rompetrol este unul dintre cele mai lungi din Romania, el fiind blocat aproape un an la Curtea Constitutionala (2010-2011), dupa ce avocatii au ridicat mai multe exceptii de neconstitutionalitate.

La 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru savarsirea a sapte infractiuni: delapidare, spalare de bani, asociere la savarsirea de infractiuni, manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare, dezvaluire de informatii privilegiate, spalare de bani si initiere sau constituire a unui grup infractional organizat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.