Primaria Capitalei, prin Administratia Strazilor, vrea ca, pana la finalul acestui an, sa schimbe aspectul stradal dintre Piata Universitatii si Piata Romana.

Proiectul isi propune ca pana la sfarsitul acestui an sa modernizeze trei zone importante dintre Piata Universitatii si Piata Romana: Piata Universitatii - Universitatea de Arhitectura, Ion Campineanu - Dem Dobrescu si zona din fata Magazinului Eva.

Proiectul este in valoare de 1,7 milioane de lei, iar banii provin de la Primaria Capitalei, scrie gandul.info. Pe tot traseul dintre Universitate si Romana vor fi amplasate banci de lemn, vor fi plantati copaci si vor fi puse jardiniere cu flori. Soferii nu vor mai putea parca pe trotuare, deoarece pe tot traseul vor fi amplasati stalpi antiparcare.

Bucurestenii care vor avea treaba in centru isi vor putea parca masinile in parcarile de la Universitate - de la Intercontinental si de la Facultatea de Geografie, si cea de la Bulevardul Elisabeta - care va fi data in folosinta in aceasta toamna. Trotuarele de asfalt vor fi inlocuite cu piatra cubica si granit, deoarece aceste materiale sunt mai potrivite pentru vremea caniculara.

"Un alt argument este aspectul estetic pe care il ofera aceasta varianta. Constructorul va refolosi pentru modernizarea acestei zone o parte din piatra cubica scoasa de pe Bulevardul Aviatorilor", arata Carmen Dinca de la Autoritatea Strazilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.