Parchetul ICCJ arata ca sunt inregistrate peste 500 de dosare penale privind desfasurarea referendumului, unele din ele sunt la DNA, iar in aceste cauze nu sunt cercetate persoanele care au votat

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a reactionat fata de acuzatiile USL ca ar fi "intrat peste oameni sa-i intrebe ce si cum au votat". Parchetul arata ca in dosarele privind referendumul este necesara audierea mai multor persoane despre care sunt indicii ca au fost trecute fictiv in listele electorale permanente sau suplimentare, precizand ca, inainte de a fi ascultat, martorul depune juramant cu mana pe cruce sau pe biblie.

USL: Raspunderea penala atinge si procurorii care fac abuzuri

Astfel, Parchetul instantei supreme arata ca pe rolul unitatilor de parchet din cadrul Ministerului Public s-au inregistrat peste 500 dosare penale privind desfasurarea Referendumului din 29 iulie.

O parte dintre acestea sunt inregistrate pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie, unde se efectueaza cercetari cu privire la comiterea unor infractiuni prevazute de Legea 78/2000.

"Prin cercetarile derulate in aceste dosare penale nu se verifica modul in care au votat cetatenii si nu sunt cercetate persoanele care au votat, ci sunt investigate posibile fraude electorale", a precizat Ministerul Public.

Ministerul Public cere reprezentantilor celorlalte puteri "sa se abtina de la declaratii care ar putea fi interpretate ca presiuni la adresa procurorilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.