Capriciile vremii se vor face simtite din plin pana la sfarsitul lunii. Daca la mijlocul saptamanii s-au inregistrat temperaturi neobisnuit de scazute pentru aceasta perioada, in week-end, valorile termice vor creste brusc, in unele zone ajungandu-se chiar la maxime de 16ÞC. Minus 22ÞC s-au inregistrat ieri dimineata la Intorsura Buzaului si minus 21ÞC la Miercurea Ciuc iar minimele termice din intreaga tara au coborat frecvent sub minus 10ÞC, fiind neobisnuit de frig pentru luna noiembrie.

Meteorologii spun ca, dupa ger, urmeaza o incalzire destul de brusca a vremii. In week-end mercurul termometrelor va creste pana la 13ÞC sambata si pana la 16ÞC duminica. Va fi mai cald decat este normal in prag de decembrie. Ninsoarea se va transforma treptat in ploaie", spune meteorologul de serviciu de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

"Exista, intr-adevar o tendinta de fluctuatie a temperaturilor extreme, de trecere brusca de la foarte frig la foarte cald, care se va accentua in urmatorii ani. Totusi, nu m-as hazarda acum sa fac o legatura de la efect la cauza intre aceste variatii de regim termic si schimbarile climatice. Luna noiembrie este cunoscuta in general ca fiind capricioasa, dat fiind ca este o luna de tranzitie de la toamna la iarna.", spune Roxana Bojariu, cercetator principal la ANM.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.