Social 15 August 2012 11:03
Peste 300 de persoane decedate, dar si oameni cu cartile de identitate expirate au fost descoperite pe listele electorale de la referendum din judetul Buzau.

Potrivit subprefectului judetului Buzau, Vasile Alecu, toate administratiile locale au facut raportari privind situatia din listele electorale permanente, dupa verificarea ceruta de Guvern.

In urma centralizarii datelor s-au descoperit nereguli in cazul a 1.300 de persoane, fiind vorba despre oameni decedati, cu acte de identitate expirate sau care nu au drept de vot.

"Pana astazi, la nivel de judet avem 1.333 de cazuri de persoane care si-au pierdut dreptul de a vota dupa datele raportate de comisiile locale. Dintre acestea, 325 se refera la prima pozitie din memorandum si anume persoane decedate care inca mai sunt trecute in listele electorale. Din cele 1.333 de cazuri, astazi am aflat ca exista 505 cazuri care se refera la acte de identitate expirate", a declarat pentru MEDIAFAX subprefectul de Buzau, Vasile Alecu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.