Social 7 August 2012 10:45
Seceta pedologica se va mentine, in intervalul 7 - 14 august 2012, in regiunile agricole din sud-estul, sudul si estul tarii, potrivit unei informari privind fenomenul de seceta in Romania in 2012, postata pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteorologica pentru intervalul 7 - 14 august 2012 estimeaza precipitatii, in general slabe cantitativ, in zonele agricole din jumatatea estica a tarii, iar pentru restul teritoriului acestea vor fi doar pe arii restranse.

In aceste conditii, seceta pedologica cu diferite grade de intensitate, respectiv extrema, puternica si moderata, se va mentine in regiunile agricole cele mai afectate din sud-estul, sudul si estul tarii.

La data de 6 august 2012, continutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura de porumb neirigata, inregistra valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.

Potrivit ANM, in cea mai mare parte a Banatului, precum si local in nord-vestul Olteniei si al Munteniei, vestul Moldovei si sudul Crisanei, rezerva de apa prezinta valori satisfacatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.