Social 5 August 2012 10:13
Consiliul National de Etica (CNE) a decis, in sedinta de joi, ca procurorul general Codruta Kovesi nu a plagiat in teza de doctorat, hotararea fiind luata in baza evaluarii realizate saptamana trecuta de expertii tehnici ai CNE.

In sedinta a fost asigurat cvorumul necesar, iar decizia a fost luata cu unanimitate de voturi, au mai spus sursele citate.

Expertii tehnici ai CNE au stabilit, in 27 iulie, ca procurorul general Codruta Kovesi nu a plagiat in teza de doctorat.
Potrivit reprezentantilor CNE, expertii au luat relativ usor aceasta decizie, intrucat documentele prezentate erau foarte clare care in sensul ca teza de doctorat nu contine elemente de plagiat, scrie MEDIAFAX.

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), institutie pe langa care functioneaza CNE, precizase anterior, in aceeasi zi, ca procurorul general a adus la Consiliu probe suficiente si convingatoare pentru a nu fi nevoie sa i se solicite documente suplimentare.

Kovesi a fost audiata la CNE, tot in 27 iulie, in cazul sesizarii de plagiat privind lucrarea sa de doctorat, ea declarand ca a adus argumente si a prezentat probe care dovedesc faptul ca nu a plagiat, iar un verdict nu poate fi decat in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.