A nu se intelege prin dieta hipocalorica o dieta ce permite un consum de calorii apropiat celui necesar zilnic, ci o dieta cu un consum mult mai mic de calorii.

Hipotalamusul, metabolismul si efectul yo-yo

In primul rand aceste diete va slabesc in primele saptamani, reprezentand un “soc” hipotalamic ce reseteaza metabolismul.

In aceasta situatie organismul se ala in stare de “alerta” prin infometare, ceea ce face ca metabolsimul sa se adapteze in ideea de a mentine energia pentru functiile vitale, potrivit Healthy.ro.

Aceasta inseamna ca cea mai mica exceptie de la regimul restrictiv face ca organismul sa depoziteze imediat acele calorii “in plus”. Asadar o singura lingurita de prajitura intr-o dieta restrictiva va strica balanta calorica.

Aparitia celulitei

Dupa dietele drastice celulita apare indiferent de silueta sau se agraveaza daca exista deja. Sportul este cel care va ajuta sa preveniti asa numita “coaja de portocala”.

Afectiuni ale vezicii biliare

Poate unul din cele mai frecvente organe afectate este colecistul, numit si vezica biliara sau popular “fiere” foarte frecvent apar calculi la nivelul colecistului, iar acestia, prin evacuarea lor pot produce si pancreatita.

Citeste intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.