Social 2 August 2012 12:56
Aproximativ 300 de mineri s-au blocat, joi dimineata, in mina Crucea, din judetul Suceava, in semn de protest fata de conditiile de munca si de salariile mici.

Protestatarii sustin ca sunt decisi sa nu iasa curand din mina, ei cer sa li se aduca mancare si apa si intentioneaza sa isi continue protestul atat cat va fi necesar, scrie romanialibera.ro.

Minerii s-au plans ca salariile lor nu au mai crescut din 2009, ei castiga dupa aproximativ 15 ani de munca in jur de 1.500 de lei pe luna, suma in care intra si sporurile, acest lucru in conditiile in care mina Crucea este singura mina de uraniu din Romania, precum si furnizorul de materie prima pentru centrala nucleara de la Cernavoda.

Ortacii au declansat protestul dupa ce Compania Nationala a Uraniului a anuntat ca, deocamdata, nu sunt bani suficienti pentru majorarea salariilor, astfel ca minerii au decis sa se blocheze in subteran in semn de protest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.