Horia Roman Patapievici a sustinut, joi dimineata, o conferinta de presa in cadrul careia a explicat de ce conducerea ICR isi da demisia in bloc.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, marti, cu majoritate de voturi, ca OUG prin care Institutul Cultural Roman a trecut din subordinea Administratiei Prezidentiale in cea a Senatului este constitutionala.

"Fata de aceasta modificare dramatica, fata de aceasta lovitura adusa culturii romane, conducerea ICR intelegem in semn de protest sa ne dam demisia", a anuntat Patapievici, citat de romanialibera.ro.

Patapievici a explicat ca arhitectura institutionala a ICR a fost gandita ca o institutie autonoma, independenta de Guvern, nedepinzand de ministerul Culturii sau de ministerul de Externe in vreun fel care sa indice subordonare.

Horia Roman Patapievici afirma, recent, ca trecerea ICR in subordinea Senatului seamana cu "transformarea lui intr-un soi de agentie nationala de propaganda".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.