Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, miercuri, ca o vizita a Papei Benedict al XVI-lea in Romania va avea loc "cat de curand".

"Revenirea Suveranului Pontif va avea loc cat de curand, la o data ce se va stabili tinand seama de conditiile proiectarii si realizarii unei vizite papale. Ne bucuram sa constatam ca invitatiile corespunzatoare sunt transmise si ca vom putea initia in curand, la Roma, discutiile privind efectuarea vizitei Suveranului Pontif in Romania", a declarat Marga, intr-o conferinta de presa., citat de MEDIAFAX.

El a adaugat ca partea romana cauta sa rezolve impreuna cu Arhiepiscopia Romano-Catolica de la Bucuresti "temele sensibile" precum lucrarile la Cathedral Plaza si retrocedarea bunurilor apartinand Bisericii Greco-Catolice.

Totodata, el a aratat ca "vizita Papei Benedict al XVI-lea onoreaza superlativ orice tara si este un moment de istorie", acesta fiind "una dintre cele mai mari personalitati teologice si culturale ale timpului nostru", iar vizita sa in Romania reprezinta "un prilej de satisfactie extraordinara si de mandrie".

Papa Benedict al XVI-lea a implinit 85 de ani

Marga a amintit ca Romania si Vatican au "pozitii convergente in promovarea libertatii religioase, apararea demnitatii umane si a vietii, a valorilor morale ferme", iar Sfantul Scaun s-a pronuntat in favoarea integrarii romanilor imigranti in societatile occidentale, indeosebi in societatea italiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.