Tu cum manaci? Cat mananci? Care este starea ta de spirit atunci cand iei masa? Savurezi sau infuleci? Iti plac alimentele grase? Stii care sunt motivele pentru care mananci?

Ficatul gras

Ficatul gras sau steatoza hepatica apare fie la persoanele obeze, prin surplusul de substante grase din organism, fie prin consumul zilnic de alcool. Steatoza hepatica poate fi diagnostiata prin sindrom dislipidemic si vizualizarea ficatului la ecografie, scrie healthy.ro.

Ateroscleroza si boli de inima

Ateroscleroza este o boala caracterizata prin acumularea de grasimi in peretele elastic al arterelor, avand ca rezultat pierderea elasticiatii peretelui arterial, micsorarea lumenului pe unde circula sangele precum si predispozitie la formarea cheagurilor de sange pe placa de aterom, ceea ce face ca vasul sa poata fi obstruat, rezultand infarcte: infarct miocardic, infarct pulmonar, accidente vasculare cerebrale, infarcte retiniene etc.

Obezitate si diabet

Consumul excesiv de alimente si nu doar de grasimi conduce la obezitate. Din pacate obezitatea creste rezistenta periferica la insulina si totodata tesutul gras functioneaza ca o glanda endocrina, astfel ca obezitatea predispune la diabet zaharat de tip II.

Afla mai multe despre bolile provocate de alimentatie pe
healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.