Social 31 Iulie 2012 12:49
Desi pentru multi dintre noi consumul de iaurt este un obicei banal, acesta aduce numeroase beneficii pentru organismul nostru.

Iaurtul este astfel recomandat in alimentatia femeii de fiecare data cand se confrunta cu:

- scaderea imunitatii;
- raceli frecvente;
- infectii repetate;
- concediile la mare sau la piscina (favorizeaza candidoza);
- dupa tratamente cu antibiotice sau alte medicamente care scad imunitatea sau afecteaza flora microbiana normala a organismului etc.

Consumul de iaurt previne/trateaza osteoporoza

Orice tip de iaurt este o sursa bogata de fosfor, calciu si vitamina D. Tocmai de aceea, consumarea lui ne ajuta sa prevenim sau, daca deja suntem bolnavi, sa tratam o afectiune greu de stapanit dupa o anumita varsta, osteoporoza. De fapt, celor care sufera de osteoporoza le este recomandat sa manance cel putin o portie de iaurt pe zi, scrie Healthy.ro.

Consumul de iaurt imbunatateste imunitatea organismului

Culturile de bacterii din iaurt accelereaza producerea de celule albe (leucocite), ce lupta impotriva infectiilor. Ca si rezultat, persoanele ce consuma iaurt in mod regulat au o imunitate mai ridicata. Asadar, daca introducem in alimentatia noastra regulata cate o portie de iaurt, vom rezista mai usor afectiunilor comune precum raceala.

Citeste intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.