Elevii din lotul olimpic al Romaniei au cucerit o medalie de aur, doua de argint si una de bronz la a 44-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie.

Concursul s-a desfasurat in perioada 21 - 29 iulie in SUA, la Washington, informeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Palmaresul este superior celui de anul trecut, cand elevii romani au obtinut trei medalii de argint si o medalie de bronz, potrivit sursei citate.

Castigator al unei medalii de argint la editia precedenta, Vlad Bacauanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si-a depasit performanta anterioara si a obtinut, anul acesta, medalia de aur.

Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti), in timp ce medalia de bronz a fost castigata de George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic "Neagoe Basarab" din Calarasi), precizeaza MECTS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.