Social 29 Iulie 2012 10:33
Sectiile de votare organizate la referendumul national pentru demiterea presedintelui s-au deschis, duminica, la ora 7.00, 18.292.514 de alegatori fiind asteptati la urne.

Procesul de votare se incheie la ora 23.00.

La sectiile de vot din strainatate, scrutinul a inceput deja, prima sectie deschisa fiind la Auckland, in Noua Zeelanda. Votul in strainatate se va incheia luni, 30 iulie, la 7.00, ora Romaniei, cand se vor inchide sectiile de votare de pe coasta de Vest a Americii de Nord.


REFERENDUM 2012: 18.543 de sectii de votare puse la dispozitia romanilor

Secretarul de stat al MAI, Ioan Nicolae Cabulea, a declarat ca nu s-a inregistat duminica niciun incident electoral de la deschiderea urnelor, aproximativ 33.000 de cadre ale Ministerului de Interne asigurand paza la sectiile de votare, relateaza MEDIAFAX.

Oficialul ministerial a spus ca au fost predate pe baza de proces-verbal sectiile de votare presedintilor acestora, iar de la deschiderea lor si pana la ora 8.00 nu a fost inregistrat la nivel national niciun inident electoral.

Pana la ora aceasta, au votat Dana Nastase (sotia lui Adrian Nastase), Ioan Rus, ministrul de Interne, Daniel Chitoiu, ministrul economiei, scrie hotnews.ro.

Presedintele interimar Crin Antonescu a votat la sectia organizata la scoala nr. 73 din Bucuresti: "Ma bucur sa va vad in aceasta zi atat de frumoasa. Am votat pentru ca sunt cetatean al Romaniei si este o zi importanta. Vreau ca noi, cetatenii Romaniei, sa decidem. Sper ca la sfarsitul acestei zile sa cunoastem si apoi sa aplicam vointa cetatenilor. Sper ca va fi o prezenta decisiva."

Citeste si: Drumul spre referendum: Cele mai importante evenimente politice ale anului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.