In urma unor verificari facute recent la ADS, au fost descoperite numeroase nereguli, printre care, datorii de peste 120 de milioane de euro neincasate de la diversi concesionari de terenuri agricole.

Corpul de Control al Primului Ministru a transmis Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale un raport privind verificarile pe care le-a efectuat recent la Agentia Domeniilor Statului. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a prezentat, vineri, intr-o conferinta de presa, principalele concluzii ale acestui raport, din care reiese ca, in ultimii ani, ADS s-a dovedit foarte ”intelegatoare” cu concesionarii de terenuri agricole.

Agentia a inregistrat datorii neachitate de catre acestia in valoare de peste 541 milioane RON (circa 120 milioane de euro), scrie capital.ro.

Corpul de Control al Primului Ministru a constatat ca foarte multi debitori nu au fost urmariti de ADS, in vederea recuperarii datoriilor la timp, astfel incat acestia au intrat in insolventa si apoi in faliment. Ca urmare, sumele datorate nu mai pot fi recuperate, concesionarii in cauza fiind trecuti la debitori scosi din activ.

La finalul raportului inspectorii precizeaza: ”Faptele reprezentantilor Agentiei Domeniilor Statului, in perioada 2009 – 2012, pot intruni elementele constitutive ale infractiunii de neglijenta in serviciu, cu consecinte deosebit de grave”.

Ca urmare, MADR a trimis raportul la Directia Nationala Anticoruptie, pentru cercetarea posibilelor fapte de natura penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.