Mai multi arhitecti au participat la o dezbatere privind constructia de pasaje auto pe bulevardele Kiseleff, Prezan si Aviatorilor, sustinand ca Primaria Capitalei distruge astfel arhitectura.

Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) Bucuresti, alaturi de alti specialisti in arhitectura si urbanism si reprezentanti ai societatii civile sustin ca Primaria Capitalei va distruge marile bulevarde din nord - Kiseleff, Prezan si Aviatorilor - prin constructia de pasaje pentru fluidizarea traficului auto, in acest scop existand solutii alternative, precum folosirea unor inele ocolitoare ale orasului.

Arhitectul Dan Marin a prezentat cazurile altor capitale, ca Parisul si Washingtonul, cu marile lor bulevarde istorice, aratand ca "nu vrea sa faca nimeni pasaje pe Champs-Elysees ca s-o ia mai repede", celebrul bulevard fiind perceput drept "un ax simbolic al Parisului" si nu unul "de circulatie". Cu toate acestea, se circula pe Champs-Elysees si exista si mici parcari discrete, mascate de vegetatie, accentul punandu-se pe urbanism, natura si om, a continuat Dan Marin.

In schimb, pe cele trei mari bulevarde din nordul Capitalei, Primaria vrea sa instaleze pasaje auto, afectand spatiul verde, promenadele si pistele pentru biciclisti, aspectul acestei zone de asemenea istorice, "pentru ca nu pot patrunde rapid in Bucuresti cei care vin din Voluntari sau Corbeanca unde si-au facut case", a mai spus arhitectul, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.