Social 24 Iulie 2012 12:16
Trenurile care ajung si pleaca din Gara de Nord au intarzieri majore dupa ce, in noaptea de luni spre marti, au fost furate componente feroviare.

"Din cauza furturilor de componente feroviare produse in cursul noptii, circulatia feroviara intre statiile Peris si Buftea se desfasoara la cale libera, cu verificarea pe teren a pozitiei aparatelor de cale pe toate sectiunile afectate, iar trenurile inregistreaza intarzieri majore la sosire si plecare in statia Bucuresti Nord", se arata intr-un comunicat de presa al Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" SA.

Potrivit sursei citate, persoane necunoscute au devastat, in noaptea de luni spre marti, dulapurile echipamentelor de semnalizare, au spart 20 de prize, au furat peste 60 de relee si patru redresoare, scrie MEDIAFAX.

Echipele de interventie feroviare lucreaza la inlocuirea componentelor feroviare furate si la remedierea defectiunilor de la instalatiile de dirijare a traficului.

Potrivit OUG 31/2011, achitionarea materialelor feroase si neferoase utilizate in activitatea feroviara este interzisa si constituie contraventie sanctionata cu amenda de la 20.000 lei la 40.000 lei. Cei care savarsesc aceasta contraventie vor achita, pe langa amenda contraventionala, si un tarif cu titlu de tarif de despagubire, in cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare in cauza, si a manoperei aferente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.