Administratia Nationala de Meteorologie a emis vineri o avertizare de cod galben de canicula pentru mai multe judete din sudul si estul tarii.

Avertizarea este valabila pentru zilele de 21 si 22 iulie.

Judetele aflate sub cod galben de canicula sunt: Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati, Vrancea, Vaslui, Iasi si municipiul Bucuresti.

Potrivit meteoromania.ro, in zilele de sambata si duminica disconfortul termic va fi accentuat iar canicula va persista.

Sambata se vor inregistra frecvent valori de 36...38 de grade (in Banat si local in Transilvania vor fi valor de aproximativ 35...37 grade) iar dupa-amiaza vor fi 39 de grade in extremitatea de sud a tarii.

Duminica, instabilitatea atmosferica se va accentua in vestul, centrul si nordul tarii, iar la inceputul saptamanii viitoare, canicula va persista local in sud si est.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.