Turoperatorii analizeaza ce efecte ar putea avea atentatul din Bulgaria asupra turismului din Romania.

Atentatul din statiunea bulgara Burgas a fortat turoperatorii si agentiile de turism din Romania sa-si regandeasca relatia cu turistii straini.

Proprietarul Eurolines, Dragos Anastasiu, care reprezinta in Romania interesele grupului TUI, crede ca orice eveniment de acest gen creaza o miscare in constiinta turistilor straini, mai ales a israelienilor.

"O prima posibilitate este ca ei sa restranga plecarile in strainatate. Noi avem maxim 20.000 de turisti israelieni in toata tara, tot anul, deci nu pierdem foarte mult. Cifrele noastre sunt prea mici ca sa conteze. Problema este ca cei din strainatate spun ca Romania si Bulgaria sunt cam tot pe acolo, deci nu putem profita de evenimentul din Bulgaria. Noi si bulgarii suntem bagati in aceeasi oala", a spus Anastasiu, citat de jurnalul.ro.

Dragos Raducan, vicepresedintele FPTR. vine cu o alta perspectiva. Faptul ca Romania este evitata de turistii straini prezinta avantaje, nu doar dezavantaje.

"Este rau ca nu avem turisti straini si ni-i dorim, dar de data asta a fost bine, pentru ca la noi, teroristii nu ar fi avut pe cine sa atace", a continuat insa Raducan.

El si-a exprimat indoiala ca atentatul din Bulgaria va fi un motiv pentru turistii straini sa aleaga Romania.

Cat priveste modul in care situatia din Burgas ii afecteaza pe turistii romani, cel putina unul dintre efectele directe este implementarea unui cod rosu de alerta pe aeroporturile si in garile romanesti, relateaza hotnews.ro. Codul rosu se refera in principal la inasprirea masurilor de siguranta.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, joi, la Constanta, ca a fost instituit codul rosu pe toate aeroporturile din tara in urma atentatului din Bulgaria.

"Da, este cod rosu pe toate aeroporturile din Romania. Imediat, aseara, dupa ce s-a intamplat evenimentul s-a luat aceasta masura, deci atentia este sporita. Sunt masurile maxime de siguranta luate si este normal, in cazuri de urgenta asa se procedeaza", a afirmat Silaghi.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.