Procurorii cer 20 de ani de inchisoare, pedeapsa maxima, pentru omul de afaceri Dinu Patriciu, in dosarul Rompetrol.

Patriciu este acuzat de spalare de bani, inselaciune, manipularea pietei si delapidare. Prejudiciul adus statului este estimat la 85 de milioane de dolari, scrie MEDIAFAX.

Solicitarea a fost facuta dupa ce procurorul prezent la sedinta de judecata de miercuri din dosarul Rompetrol a reiterat acuzatiile fiecaruia dintre inculpati, punctand gravitatea acestora.

In cazul celorlalte persoane acuzate in acest dosar, procurorul a cerut instantei orientarea catre minimum pedepsei, cu executare, ceea ce ar insemna zece ani de inchisoare.

Alaturi de Patriciu, in acest caz mai sunt inculpati Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Stefan Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu si Gabriela Victoria Anghelache.

Instanta continua discutiile in acest dosar, urmand ca la finalul pledoariilor sa anunte cand va da o decizie.

La termenul precedent, aparatorii omului de afaceri au cerut efectuarea unor noi expertize si audierea unor noi martori. Solicitarile le-au fost insa respinse pe motiv ca astfel se doreste tergiversarea cauzei.

Credeti ca Dinu Patriciu va face inchisoare pentru dosarul Rompetrol?

Falimentul Mic.ro: Cine are de recuperat cei mai multi bani de la Patriciu?

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.