Marti dupa-amiaza, Comisia de Etica a UB a stabilit ca Ponta a plagiat pentru doctorat, anunta presa. Universitatea a infirmat la scurt timp stirea.

[UPDATE] Universitatea Bucuresti invalideaza verdictul

Postul Realitatea TV a anuntat marti ca Universitatea din Bucuresti a decis ca premierul Victor Ponta a plagiat, dar reprezentantii UB au dezmintit aceasta stire.

"Informatia transmisa la Realitatea TV conform careia Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti ar fi dat o hotarare in cazul dr. Victor Ponta este invalida. Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti nu a luat inca nicio hotarare. Raportul prezentat de postul Realitatea TV nu apartine Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, nici macar partile prezentate. Astfel, Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti nu isi asuma concluziile prezentate de postul Realitatea TV", sustin reprezentantii UB intr-un comunicat remis romanialibera.ro.

In momentul de fata avem trei verdicte diferite pentru acest caz:
- Consiliul National de Atestare a decis ca Ponta a plagiat
- Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica a stabilit luni ca Ponta nu a Plagiat
- Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a stabilit ca Ponta a plagiat.

Universitatea din Bucuresti, are dreptul prin lege sa anuleze o diploma, pentru ca are autonomie universitara. Diploma lui Victor Ponta a fost eliberata de Universitate, nu de Ministerul Educatiei, este semnata de rector, nu de ministru.

Rectorul are autoritatea de a anula diploma de doctorat, cu avizul senatului universitar, pe baza hotararii Comisiei de Etica, scrie realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.