Biroul Electoral Central a transmis prefectului de Constanta, spre solutionare, solicitarea USL de infiintare a circa 100 de sectii de votare suplimentare pe litoral.

In solicitarea adresata BEC, semnata de catre presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, si presedintele PNL Constanta, Gheorghe Dragomir, se precizeaza ca se are in vedere faptul ca "numarul turistilor pe litoral la fiecare sfarsit de saptamana pe perioada vacantei de vara depaseste, conform estimarilor MDRT, 140.000".

"Consideram ca este imperios necesar sa se suplimenteze numarul sectiilor de votare de pe litoral unde sunt inregistrate unitati cu un total de peste 1.000 de locuri de cazare", sustin semnatarii.

Cum sa castigi un referendum: USL pariaza pe tombole

"Fara organizarea unui numar de aproximativ 100 de sectii de votare in localitatile Constanta, Mangalia, Navodari, Eforie, Costinesti, Limanu, toti turistii care se vor afla pe litoral vor fi privati de dreptul constitutional de a-si exprima optiunea la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei", motiveaza USL in adresa inaintata BEC, relateaza MEDIAFAX.

In plus, USL mentioneaza ca la zilele orasului Navodari se estimeaza participarea a circa 10.000 de persoane, "unde vor participa si alte persoane in afara celor cazate pe litoral".

Se schimba programul Festivalului Medieval de la Sighisoara

Festivalul Sighisoara Medievala va incepe cu un weekend mai devreme din cauza referendumului de pe 29 iulie, conform stirileprotv.ro. In plus, festivalul va dura doar trei zile, intre 20 si 22 iulie, fata de intervalul anuntat anterior de 22 - 29 iulie.

Miile de turisti romani si straini care stiau, prin traditie, ca festivalul e la sfarsitul lunii, sunt invitati, asadar, peste numai cateva zile, sa calatoreasca in timp si sa se distreze in Cetate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.