Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pe regiuni pentru perioada 17 - 30 iulie. Vremea se mentine instabila in urmatoarele doua saptamani in care zilele caniculare vor alterna cu zile dominate de furtuni si vijelii.

Banat

La inceputul perioadei de prognoza temperaturile medii vor avea o tendinta de stationaritate la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, dar din 19 iulie vor creste, atingand din nou pragul caniculei in intervalul 20 - 22 iulie.

Totodata, in zilele de 23 si 24 iulie regimul termic va marca o scadere, vremea redevenind normala termic pentru ultima decada din iulie, dupa care o noua crestere va aduce temperatura medie spre valori usor mai ridicate fata de normele climatologice, tendinta fiind ca, pana la sfarsitul lunii, vremea sa se mentina calduroasa.

Ploile vor aparea cel mai probabil dupa data de 22 iulie.

Crisana

Regimul termic se va mentine constant la valori apropiate de cele normale pentru aceasta data in primele doua zile ale intervalului de prognoza, dupa care va marca o crestere, mediile temperaturilor maxime atingand 32-34 grade Celsius intre 20 si 22 iulie.

Din 23 iulie, vremea se va racori pentru ca, pana pe 25 iulie, temperatura aerului sa creasca usor si treptat spre valoarea medie de 30 grade Celsius, in jurul careia se va mentine pana la sfarsitul lunii. Aversele si descarcarile electrice isi vor face aparitia dupa data de 22 iulie, insa se vor semnala la nivel local.

Transilvania

17 si 18 iulie vor fi zile mai racoroase, apoi temperaturile medii vor marca o crestere, atat la valorile minime, cat si la cele maxime, vremea devenind calduroasa, izolat caniculara, in perioada 20 - 22 iulie.

Pe data de 23 iulie se va produce o usoara racorire, dupa care se va mentine un regim termic relativ constant pana la sfarsitul perioadei de prognoza, cu valori maxime medii in jurul a 30 grade Celsius. De asemenea, in intervalul 17-21 iulie probabilitatea de precipitatii va fi foarte redusa si doar la nivel local. Averse insotite de descarcari electrice sunt prognozate in jurul datelor de 23 si 25 iulie.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Maramures

Joi si vineri (19-20 iulie) se intrevede o crestere a regimului termic, dupa care temperatura aerului se va mentine la valori mai ridicate decat mediile multianuale ale perioadei pana pe 22 iulie. O scadere a acestor valori se va produce pe data de 23 iulie, urmata de o noua crestere pana pe 25 iulie.

Pana pe data de 22 iulie, ploile de scurta durata si slabe cantitativ vor fi izolate, dar apoi probabilitatea pentru averse si descarcari electrice pe arii mai extinse va creste.

Moldova

Dupa primele zile ale intervalului racoroase, temperatura aerului va marca o crestere importanta in perioada 18-20 iulie. Mediile temperaturilor maxime vor fi de 33-34 grade Celsius in intervalele 20-22 iulie si 25-26 iulie.

Pe 24 si 30 iulie, regimul termic diurn va marca o usoara scadere, spre valori medii de 30-31 grade Celsius. Doar in jurul datei de 25 iulie sunt posibile ploi pe arii mai extinse, dar in general slabe cantitativ.

Dobrogea

Citeste si:
Informare meteo de ploi si racire a vremii, de duminica pana marti
Informare meteo de ploi si...

Regimul termic diurn va creste usor si treptat, de la valori medii de 28 grade Celsius la inceputul intervalului, pana la aproximativ 33 grade Celsius, in data de 23 iulie.

Ulterior, temperatura aerului se va mentine relativ constanta, cu o usoara tendinta de scadere la sfarsitul lunii iulie. In jurul datei de 25 iulie, meteorologii apreciaza ca sunt posibile ploi si descarcari electrice pe arii mai extinse, dar slabe cantitativ.

Muntenia

Locuitorii Munteniei se pot astepta la maxime de 29 grade Celsius, la inceputul intervalului, pana spre 35-36 grade Celsius, in jurul datei de 22 iulie.

Abia spre finalul perioadei analizate se va produce o usoara scadere a termperaturilor diurne, spre valori medii de 33 grade Celsius. In primele zile ale intervalului nu se vor semnala precipitatii, dar dupa 22 iulie exista posibilitatea aparitiei ploilor de scurta durata, slabe cantitativ, pe arii restranse.

Oltenia

Citeste si:
CNSU a declarat stare de alertă în Maramureș din cauza deșeurilor
CNSU a declarat stare de...

Temperaturile vor fi foarte asemanatoare pe toata durata intervalului cu cele din Muntenia.

O usoara scadere a valorii temperaturilor se va produce pe 23 iulie, pentru ca apoi valorile termice diurne sa se mentina relativ constant in jurul unei medii de 33 grade Celsius, caracterizand un regim termic mai ridicat decat cel normal pentru ultima decada a lunii iulie.

Dupa data de 23 iulie sunt posibile ploi slabe si descarcari electrice, cu o probabilitate mai mare in jurul datei de 25 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.