Peste 70 la suta dintre soferii de autoturisme poarta intotdeauna centura de siguranta.

2,2% sustin ca nu fac asta niciodata, potrivit unei cercetari efectuate la nivel national in randul participantilor la trafic, ale carei rezultate au fost date publicitatii joi de IGPR.

Potrivit cercetarii, in primul semestru al acestui an, mortalitatea rutiera a scazut cu 8,25% comparativ cu perioada similara a anului trecut, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 71,2% dintre soferii de autoturisme participanti la aceasta cercetare au afirmat ca poarta intotdeauna centura de siguranta, iar 15,2% au declarat ca poarta centura de siguranta "deseori" in timpul conducerii vehiculului, iar 11,5%, doar uneori.

Un procent de 2,2% dintre cei chestionati au declarat ca nu poarta niciodata centura de siguranta in timpul deplasarilor.

Cei care transporta copii sub trei ani in autoturism obisnuiesc, in procent de 68,2%, sa plaseze un scaun special pe bancheta din spate. Procentul celor care au fost amendati si sanctionati pentru neutilizarea centurii de siguranta este de 33,4% din totalul celor chestionati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.