In urma cu o luna, liceenii din Bucuresti s-au pronuntat impotriva bacului diferentiat. Dupa o noua sesiune de bacalaureat cu rezultate foarte proaste, elevii sustin implementarea lui.

Consiliul National al Elevilor atrage atentia autoritatilor si societatii civile asupra rezultatelor slabe de la examenul de bacalaureat si vine cu cateva solutii.

„Rezultatele evaluarii de anul acesta confirma nevoia introducerii subiectelor de tip diferentiat in functie de profil si filiera, inclusiv la limba si literatura romana. Bacalaureatul diferentiat ar asigura sanse egale elevilor in ceea ce priveste evaluarea in functie de programa si curriculumul profilului pe care il urmeaza”, se arata in comunicatul CNE, citat de evz.ro.

Elevii fac, de asemenea, un apel si catre profesori, „in vederea stimularii elevilor pentru pregatirea examenului final, astfel incat toti sa promoveze examenul cu o medie care sa reflecte valoarea cunostintelor acumulate pe parcursul anilor de liceu”.

Atat Ioan Mang, cat si Liviu Pop au pledat pentru un bacalaureat diferentiat atunci cand au avut functia de ministri ai educatiei. Ecaterina Andronescu, actualul lider al Ministerului Educatiei, a declarat ca examenul de bac ar putea fi modificat la toamna.

Pana atunci insa, este necesara o analiza pentru a stabili pasii imediat urmatori dupa o noua sesiune de bacalaureat cu o rata de promovare deastruoasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.