Statia de metrou de la Academia Militara de pe magistrala de metrou Drumul Taberei este gata, a declarat directorul general Metrorex, Gheorghe Udriste.

Totodata, el a precizat ca din estimarile companiei, in cursul lui 2015 primele trenuri vor fi puse in functiune pe linia 5 de la Raul Doamnei si de la statia Valea Ialomitei si pana la Eroilor.

"Este un tronson de circa sase kilometri, avem probleme foarte grele, unele le-am surmontat, in activitatile de deservire a retelelor de utilitati. Lucram cu aceste utilaje perfomante, supraveghem si montorizam intreg procesul de lucru si de comportare a cladirilor din apropierea liniilor de metrou", a mai spus directorul general, citat de rtv.net.

Sf. Filofteia si Sf. Varvara vor aduce metroul in Drumul Taberei

Intrebat care este stadiul lucrarilor celorlalte magistrale, Udriste a spus ca in curand va semna continuarea liniei de metrou Bazilescu - Lacul Straulesti, linia 4.

"Vom semna in aceste zile pentru cel de la Parc Bazilescu la Lacul Straulesti in continuare linia 4 (...) cred ca la acest tronson (Bazilescu - Lacul Straulesti) vom incepe lucrarile chiar in aceasta vara. Spre Otopeni, probabil, anul viitor pentru ca in acest an am revizuit studiul de fezabilitate, iar in toamna vom lansa licitatii pentru realizarea tunelurilor si a statiilor", a mai spus Udireste.

Tot in 2012 Metrorex va licita si contractul de lucrari pentru continuarea liniei 5, de la Eroilor la Pantelimon, a mai spus Udriste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.