Social 5 Iulie 2012 12:37
Ministerul Sanatatii anunta rezultatele evaluarii epidemiei de meningita din judetele Suceava si Botosani.

La solicitarea ministrului Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, o echipa de specialisti epidemiologi din Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica a evaluat situatia epidemiologica din judetele Suceava si Botosani privind cazurile de meningita acuta virala inregistrate in ultima perioada.

Conform ultimelor date din data de 4 iulie 2012, in judetul Suceava erau inregistrate 146 de cazuri de imbolnavire, iar in judetul Botosani un numar de 44 cazuri. Cele mai numeroase cazuri au fost inregistrate in cele 2 municipii resedinta de judet -Suceava, respectiv Botosani, aproape in exclusivitate la copii si adolescenti.

Pe baza evaluarilor efectuate si a datelor colectate atat din sistemul sanitar, cat si din cel de invatamant local, specialistii epidemiologi au constatat ca, in prezent, nu exista in aceste doua judete o epidemie cu risc major pentru starea de sanatate a populatiei, dar se inregistreaza un numar crescut de cazuri de imbolnavire.

Transmiterea infectiei s-a realizat prin deficiente de igiena (mana murdara, scaldat in ape de suprafata necontrolate, evacuare necorespunzatoare a rezidurilor in sistemul de canalizare etc), respectiv prin numar crescut de evenimente generate de festivitatile colectivitatilor prescolare si scolare de sfarsit de an scolar cu participarea unui numar crescut de copii de pe teritoriul judetelor, sau interjudeatean.

Foarte important, pentru aceste tipuri de infectii nu exista vaccin sau medicamente, motiv pentru care igiena personala si comunitara raman sigurele modalitati de preventie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.