Social 5 Iulie 2012 12:28
Guvernul si producatorii de medicamente s-au inteles miercuri pentru modificarea sistemului de referinta pentru anul 2012 pentru a face sustenabila taxa clawback.
Premierul Victor Ponta, impreuna cu vicepremierul si ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi si presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate s-au intalnit miercuri la sediul Guvernului, cu reprezentantii producatorilor de medicamente activi in Romania (ARPIM, LAWG si APMGR), pe tema taxei clawback.

Negocierile pentru taxa Clawback, in impas: Ramanem fara diazepam?

Intalnirea a avut loc la cererea premierului, pentru a rezolva situatia de criza care dateaza inca din trimestrul IV al anului 2009, dar s-a agravat in trimestrul I al acestui an.

In urma discutiilor, s-a convenit ca partile sa rezolve urmatoarele probleme:
1. Identificarea posibilitatilor legale pentru incasarea sumelor restante, aferente perioadei cuprinse intre trim. IV 2009 si trim. III 2011.
2. Recunoasterea de catre Guvern a neexistentei oricaror altor datorii provenite din taxa clawback, in afara celor mentionate anterior, pentru perioada respectiva.
3. Modificarea sistemului de referinta pentru anul 2012 pentru a face sustenabila taxa clawback.

S-a convenit, de asemenea, ca problemele enumerate sa fie rezolvate de catre parti pana miercuri, 11 iulie 2012. Rezultatele și deciziile vor fi comunicate de indata catre CE si FMI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.