Mai multi angajati ai Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement din cadrul Primariei Capitalei au fost goniti de politie din Piata Universitatii pentru ca nu aveau autorizatie de constructie.

Angajatii au inceput azi dimineata sa demonteze gardurile si bancile de langa fantana din Piata Universitatii, pentru lucrarile de modernizare a zonei anuntate cu o saptamana in urma.

Reprezentantii Primariei Capitalei au plecat insa la venirea Politiei, deoarece nu aveau o autorizatie pentru efectuarea lucrarilor, potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei Salvati Bucurestiul, citat de adevarul.ro.

"Muncitorii firmei Tehnologica Radion care scoteau bordurile trotuarului din zona au prezentat Politiei o autorizatie pentru intretinerea carosabilului si a trotuarului. Autorizatia precizeaza ca nu se aplica pentru constructii si desfiintari, pentru aceste lucrari fiind nevoie de o autorizatie emisa in baza Legii constructiilor 50/1991", se spune in comunicat.

Mai multe organizatii neguvernamentale contesta proiectul afisat de Primaria Capitalei pentru zona fantanii din Piata Universitatii din mai multe motive:

  • nu a existat o consultare publica pentru o zona simbol a Bucurestiului;
  • nu a existat un concurs de arhitectura si urbanism pentru zona, desi Primaria Capitalei se angajase la un astfel de concurs in fata Ordinului Arhitectilor;
  • amenajarea unei zone extrem de importante a Bucurestiului s-a incredintat unei firme de drumuri.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.