Social 3 Iulie 2012 12:09
Potrivit noii Legi a Sanatatii, va exista un pachet de baza, la care vor fi asigurati toti cei care platesc asigurari de sanatate.

In afara de acest pachet de baza, va exista si un pachet social pentru toti cei care constituie cazuri sociale, iar serviciile medicale cuprinse aici vor fi platite de stat.

In plus, vor mai fi un pachet minim de servicii, care acopera urgentele si unul special, unde vor intra serviciile care implica costuri mari.

"Romanii care nu-si achita contributia la sanatate din rea-vointa vor fi pusi sa plateasca ce se cheltuie cu ei inclusiv in urgente", a explicat ministrul Vasile Cepoi, citat de evz.ro.

Pe piata vor fi permisi si asiguratorii privati, care le vor face concurenta caselor de sanatate reorganizate. Asigurarea privata va acoperi ceea ce nu intra pe asigurarea de baza. "Asigurarile private vor inlocui pilele actuale. Anual, o asigurare privata va costa in jur de 300-400 de euro", a estimat Theodor Alexandrescu, CEO Alico Asigurari.

Citeste si:
Alico: Romanul sa inteleaga ca trebuie sa puna bani deoparte pentru sanatate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.