Social 3 Iulie 2012 09:29
Guvernul va aproba si va lansa in dezbatere legea sanatatii dupa ce prevederile actului normativ vor fi prezentate si institutiilor financiare internationale.

Anuntul a fost facut luni seara, la Guvern, de catre ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, relateaza MEDIAFAX.

El a precizat totusi ca, marti, va fi prezentat pe site-ul ministerului de resort capitolul privind reforma sistemului de sanatate, cu mentiunea ca si acesta ar putea suferi modificari in urma discutiilor cu institutiile financiare internationale.

Potrivit ministrului, capitolele privind urgentele, medicamentele si Scoala Nationala de Sanatate Publica raman nemodificate comparativ cu legislatia in vigoare, singura noutate fiind ca ambulantele vor fi incluse in finantarea asigurata de la bugetul de stat.

Principalele modificari aduse de noua Lege a Sanatatii

Cepoi a mai precizat ca Guvernul va initia discutii cu institutiile financiare internationale si pentru modificarile taxei claw-back, urmand ca, ulterior, premierul Victor Ponta sa se intalneasca cu producatorii de medicamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.