Anuntul vine ca urmare a controverselor aparute in spatiul public, a extins la perioada 1990-2012 verificarea modului de acordare a gradelor militare si inaintare in grad.

MApN precizeaza, intr-un comunicat ca problema legalitatii avansarilor ofiterilor in rezerva este in atentia conducerii ministerului de la momentul aparitiei primelor informatii in presa.

MApN aminteste ca pentru a analiza temeiul legal al acestor avansari a fost constituita Comisia pentru verificarea modului de acordare a gradelor si inaintare in grad a ofiterilor in rezerva in MApN, in perioada 2010-2012.

"Datorita interesului reprezentantilor mass-media si a controverselor aparute in spatiul public, obiectul de investigare al comisiei a fost extins si pentru perioada 1990-2012. La finalizarea fiecarui an verificat, Ministerul Apararii Nationale va comunica datele cu avansarile ilegale din anul respectiv, urmand ca, la sfarsitul analizei, sa fie facuta publica lista acestor cazuri pe intreaga perioada", se mai arata in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a declarat ca a infiintat, la nivelul ministerului, o comisie care va analiza fiecare caz de inaintare in grad a ofiterilor superiori din cele 2.767 facute in perioada 2010-2012, precizand ca nu toate au fost facute in mod oneros.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.